В'ялена риба

Фільтр
на сторінці
За рейтингом
Акційні
Зростання ціни
Зменшення ціни
Акційні
  1. Корюшка в'ялена (ваг.) Айсберг Фіш
    Доставка НП відсутня
    Корюшка в'ялена (ваг.) Айсберг Фіш
    Код товару: 5168905
    Акційна ціна 585,00 грн./кг Звичайна ціна 756,00 грн./кг
  2. Судак в'ялений (ваг.) Айсберг Фіш
    Доставка НП відсутня
    Судак в'ялений (ваг.) Айсберг Фіш
    Код товару: 5169331
    Акційна ціна 550,00 грн./кг Звичайна ціна 590,63 грн./кг
  3. Плоскирка в'ялена чищена (ваг.) Айсберг Фіш
    Доставка НП відсутня
    Плоскирка в'ялена чищена (ваг.) Айсберг Фіш
    Код товару: 5168163
    229,32 грн./кг
  4. Густера в'ялена (ваг.) Рибний Континент
    Доставка НП відсутня
    Густера в'ялена (ваг.) Рибний Континент
    Код товару: 5168172
    194,25 грн./кг
  5. Лящ в'ялений (ваг.) Рибний Континент
    Доставка НП відсутня
    Лящ в'ялений (ваг.) Рибний Континент
    Код товару: 5168173
    194,25 грн./кг
  6. Лящ в'ялений чищений з ікрою (ваг.) Айсберг Фіш
    Доставка НП відсутня
    Лящ в'ялений чищений з ікрою (ваг.) Айсберг Фіш
    Код товару: 5168188
    444,60 грн./кг
  7. Лящ в'ялений чищений (ваг.) Айсберг Фіш
    Доставка НП відсутня
    Лящ в'ялений чищений (ваг.) Айсберг Фіш
    Код товару: 5168488
    202,80 грн./кг
  8. Чехонь в'ялена (ваг.) Айсберг Фіш
    Доставка НП відсутня
    Чехонь в'ялена (ваг.) Айсберг Фіш
    Код товару: 5168890
    575,00 грн./кг
  9. Щука в'ялена (ваг.) Айсберг Фіш
    Доставка НП відсутня
    Щука в'ялена (ваг.) Айсберг Фіш
    Код товару: 5169334
    732,38 грн./кг
на сторінці
За рейтингом
Акційні
Зростання ціни
Зменшення ціни
Акційні

В’ялена риба – продукт для поціновувачів смаку

Коли хочеться холодного пива, варто також придбати смачні закуски до нього. Однією з найбільш популярних є в’ялена риба. Її люблять та охоче їдять усі, адже це водночас і смачний перекус, і корисний універсальний продукт.

Його отримують шляхом в’ялення або засолювання й подальшого сушіння при певній вологості та температурі. Це відбувається протягом кількох днів або тижнів. У результаті отримують делікатес, який може зберігатися довго, не втрачаючи корисних властивостей.

Що таке в’ялення: особливості технології

Так називається методика консервування риби, що передбачає випаровування з неї вологи при температурі не більше 35 градусів до повного зневоднення. Внаслідок такої обробки отримують продукт із високим вмістом калорій, що має особливий, пікантний смак, та може подаватися як закуска, без додаткового смаження чи запікання.

Купити в’ялену рибу в нашій країні найчастіше прагнуть саме до пива. У міру того, як вона втрачає вологу, волокна розшаровуються, а обсяг м’язових клітин зменшується. Внаслідок цього виникають порожнечі, що заповнюються підшкірним жиром і жироподібними речовинами з нутрощів.

Ці утворення рівномірно розподіляються у тканинах, в результаті риба стає напівпрозорою та набуває бурштинового кольору. Традиційно в’ялення відбувається в природних умовах на свіжому повітрі, для втрати вологи продукт піддається впливу прямого сонячного світла. Це робиться тоді, коли температура на вулиці ще невисока, а у повітрі достатньо озону.

Склад та корисні властивості

Варто відзначити відмінний смак, який чудово пасує до прохолодного пива. Також кількість калорій у в’яленій рибі відносно невелика. Щоб зрозуміти, настільки вона корисна, потрібно розглянути її властивості. Зокрема, основними поживними речовинами в її складі є білки, важливі для підтримки здоров’я.

Купити в’ялену рибу варто й тому, що вона дуже корисна:

  • зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Завдяки високому вмісту Омега-3 продукт знижує рівень холестерину в крові, покращує еластичність судин та запобігає утворенню тромбів;
  • покращує роботу мозку й нервової системи. Омега-3 позитивно впливає на швидкість мислення, вміння концентрувати увагу й запам’ятовувати, а також забезпечує ефективну протизапальну дію;
  • допомагає долати тривожність та депресію. Омега-3 знижує рівень стресу та покращує настрій, особливо якщо вживати смачну рибку у веселій компанії друзів;
  • покращує травлення. У в’яленому продукті багато білка й фіброзних речовин, які позитивно впливають на роботу травного тракту. Особливо корисно вживати його до картоплі й салатів.

Існує дуже багато типів такої закуски. У в’яленому вигляді можна придбати чехонь, яка відрізняється приємним, ніжним смаком, або корюшку, ляща, щуку тощо.

З чим можна вживати

В’ялена риба ー додатковий продукт, який купують до основної страви або напою. Найчастіше вона виступає доповненням до пива, особливо світлого легкого та прохолодного влітку. Це також хороший інгредієнт для бутербродів, наприклад, з вершковим сиром та олією.

В’ялена риба також добре поєднується з салатами зі свіжої зелені. Її можна порізати скибочками, додати до овочів, заправити оливковою олією, перемішати й подати до столу. Також це хороша основа для приготування пасти з зеленню й пармезаном.

Перед вибором звертайте увагу на зовнішній вигляд: у продукту не має бути жирних плям, при цьому важливо, щоб хвостик залишався найсухішою його частиною. Замовити різноманітні види смачної в’яленої риби зручно в інтернет-супермаркеті «РОСТ».

Показати