Морозиво: десерт, який люблять усі
Морозиво всіх видів особливо актуальне влітку, коли жарко й хочеться охолодитися. Проте цей десерт доступний у продажу цілий рік, адже ним залюбки ласують діти й дорослі будь-якого віку.
Якісне морозиво виготовляють із цільного та сухого молока й інших компонентів, що містять фосфор і кальцій. До суміші під час приготування додають вершки, підсолоджувачі (фруктозу, сироп глюкози, цукор), ароматизатори (ванільний, шоколадний тощо). Також у складі можуть бути наповнювачі: шматочки фруктів, ягід, горіхи, карамель тощо.
У чому користь морозива
Майже всі на світі люблять цей прохолодний десерт, адже він дарує задоволення. Сьогодні можна купити морозиво не тільки на основі молока, а й дуже популярний фруктовий продукт («сорбет»). Багатьом подобаються й варіанти в замороженому соковому покритті, шоколадній оболонці.
Вживання морозива має декілька важливих переваг:
- заряд енергії внаслідок підвищеного вмісту цукру. Якщо ви стомилися й відчуваєте апатію, достатньо просто з’їсти один стаканчик або декілька ложок прохолодного десерту;
- покращення настрою. Вживання таких ласощів активізує виробку в організмі серотоніну – «гормону щастя»;
- наявність кальцію. Це один із найважливіших матеріалів, необхідний для здоров’я зубів та кісток;
- вітаміни A, D, фосфор, рибофлавін та інші корисні для здоров’я речовини.
Натуральне вершкове морозиво не просто дарує гарний настрій, а й допомагає боротися з депресією.
Останнім часом дуже популярними стали десерти на йогуртовій основі. Вони не просто смачні, а й забезпечують ефективну профілактику дисбактеріозу чи захворювань шлунково-кишкового тракту. Існує поширена думка, що прохолодний десерт викликає застуду, проте це не так – хвороби спричиняють віруси й бактерії, якщо імунітет низький.
Купити морозиво рекомендують після видалення мигдалин, у процесі лікування стоматиту та інших захворювань ротової порожнини. Це м’який продукт, який не подразнює горло, тому його можна вживати тоді, коли інша їжа викликає біль. Часто холодний десерт радять і після складного видалення зубів.
Які існують різновиди
Ціна морозива залежить від виробника, розміру, ваги порції та інгредієнтів, присутніх у складі. Найпоширенішим типом є пломбір – це найсмачніший, проте й найкалорійніший продукт, у 100 грамах якого міститься до 400 ккал. Його жирність доходить до 20%.
Менш калорійним є вершковий десерт, його показник жирності не перевищує 10%. Дієтичним продуктом можна вважати молочне морозиво (у 100 г всього 140–250 ккал). Людям, які мають проблеми з зайвою вагою, також варто звернути увагу на сорбет, його виготовляють із фруктового або ягідного пюре без цукру.
Як вибрати морозиво
Асортимент продукції дуже широкий – можна спробувати біле вершкове, з шоколадним смаком, шматочками фруктів чи сухофруктів, карамеллю, джемом, згущеним молоком тощо. Перш ніж замовити морозиво, потрібно звернути увагу на склад.
Дуже добре, коли продукт містить цільне й сухе молоко, вершки, масло, яйця та наповнювачі натурального походження. Краще уникати десертів, у яких дуже багато різноманітних ароматизаторів і консервантів. Ціна морозива не має особливого значення, адже це здебільшого недорогі ласощі.
Важлива й відповідність стандартам. Це легко визначити за позначками. Наприклад, ДСТУ 4733 підтверджує, що продукт містить тільки натуральні компоненти. На сайті супермаркету «РОСТ» ви можете придбати продукцію від таких відомих брендів, як «Ласунка», «Ласка», «Рудь» тощо.
Придбану продукцію ви можете забрати самостійно або замовити з доставкою по Україні.