Печиво для дітей: для здорового харчування
З 6 місяців батьки починають давати малюкові прикорм і поступово привчати його до дорослої їжі. Проте для першого раціону потрібно вибирати гіпоалергенні продукти без шкідливих добавок. Саме таким вимогам відповідає дитяче печиво.
Його рекомендують давати малюкові у віці від 6 місяців. Для нього це будуть не просто приємні ласощі. Випічка такого типу урізноманітнить раціон та стане хорошим варіантом для перекусу.
Чим дитяче печиво відрізняється від звичайного: його особливості
Це один зі злакових продуктів прикорму, який матиме майже ідентичну консистенцію з кашею для малюка, якщо розчинити його в суміші чи грудному молоці. Печиво для дітей – це корисні ласощі, адже за складом вони «м’якіші», а також містять необхідні для розвитку організму вітаміни й мікроелементи.
Під час виготовлення виробники використовують вуглеводи, які легко й швидко засвоюються. Також додають компоненти, необхідні для організму дитини на різних етапах розвитку. Консистенція, форма й розмір розроблені саме для малюка, щоб йому було зручно розжувати ласощі, брати та тримати їх маленькими ручками.
Дитяче печиво без цукру виготовляють найчастіше з пшеничного борошна, тому це завжди поживний перекус. До його складу додають важливі для розвитку малюка вітаміни B, C, A, E, D, які сприяють нормальному формуванню скелета та зубів. Обов’язкові компоненти – магній, кальцій, фосфор, йод і залізо, необхідні для нервової системи.
Як і коли вживати дитяче печиво
Давати цей продукт дитині можна з 6 місяців, проте вже після того, як вона спробувала овочеві або фруктові пюре, соки, каші. Вибираючи печиво для немовлят, звертайте увагу на вік на пакуванні. Доки малюк не навчився жувати, давайте йому такі ласощі розмоченими в молоці, йогурті або кефірі.
Важлива особливість продукту – оптимальна консистенція для малюка. Печиво не має бути занадто крихким, щоб не розпадатися на дрібні частини й не спричиняти проблем із диханням. Важливою вимогою є відсутність трансжирів та мінімальна кількість жирів. Ласощі зручно брати з собою куди завгодно (наприклад, на прогулянку) для перекусу.
Як правильно вибрати
Перше, на що потрібно звернути увагу, – це склад. Печиво для немовлят може містити сухе молоко, яке додають для підвищення поживності. Без нього можна обійтися під час приготування бездріжджового тіста. Цей компонент може викликати алергію у дитини через наявність коров’ячого білка.
Буває, що індивідуальна непереносність спричинена присутністю глютену. Тому читайте склад та не давайте відразу багато печива. Краще спробувати спочатку невеликий шматочок і перевірити реакцію дитини. Попередньо не завадить також проконсультуватися з лікарем-педіатром.
Перш ніж купити дитяче печиво, звертайте увагу й на такі критерії:
- натуральність. У будь-якому складі не має бути барвників, консервантів, стабілізаторів та інших штучних добавок. Деякі батьки надають перевагу тільки органічному печиву;
- рівень солодкості. Вміст цукру має бути мінімальним. Добре, коли його взагалі немає, а замість нього виробник використав фрукти;
- наявність невеликих порцій. Варто вибирати печиво в маленьких пачках – тоді можна буде контролювати кількість з’їденого та уникати переїдання;
- корисні інгредієнти. Це не тільки вітаміни та мікроелементи, а й цільнозернова основа або фруктова начинка;
- відсутність алергенів у складі.
Купити дитяче печиво без цукру зручно на сайті супермаркету «РОСТ». Тут представлена продукція таких відомих брендів, як «Малятко» та Milupa. Придбану продукцію можна забрати самостійно або замовити з доставкою по Україні.