Крабові палички та крабове м'ясо – улюблений продукт багатьох гурманів
На столах та в холодильниках у багатьох українців можна знайти різноманітні морепродукти. Одні з найбільш популярних ー крабові палички, які додають до безлічі страв: від салатів до суші.
Цей продукт високо цінується завдяки відмінному смаку та можливості тривалого зберігання. Крабові палички продаються замороженими, тому тримати їх найкраще в морозильній камері. Після розморожування вони одразу готові до вживання, приготування салатів та інших страв.
У чому користь крабових паличок
Це продукт, який виготовляють на основі сурімі або білого рибного фаршу, змішаного з іншими інгредієнтами для отримання потрібної текстури та смаку. Ціна на крабові палички відрізняється залежно від виробника та кількості в упаковці. Найчастіше їх купують на свята, щоб приготувати смачні страви до столу.
Продукт має ніжний, трохи солодкуватий смак, тому його із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Він чудово поєднується з іншими інгредієнтами в салатах або закусках. Найкраще смакувати його разом з овочами, наприклад, кукурудзою, а також зеленню, рисом, морепродуктами.
Серед переваг варто виділити й користь для здоров’я:
- крабові палички є джерелом білків, необхідних для енергії та зміцнення м’язів;
- завдяки невеликому вмісту жирів цей продукт вважається дієтичним;
- вітаміни групи В, що містяться у ньому, підтримують нервову систему в нормальному стані;
- фосфор і калій покращують роботу серця, зміцнюють кістки.
Купити крабові палички можна й для вживання окремо від інших продуктів. Вони швидко тамують голод, тому чудово підходять для тих, хто стежить за фігурою та дотримується принципів здорового харчування.
Які інгредієнти присутні у складі крабових паличок
Як вже писалося вище, головною складовою є сурімі, білий рибний фарш становить близько 35-50% основної ваги. Для її контролю та текстури до продукту також додають воду, соняшникову, соєву або овочеву (рідко) олію. До складу також можуть додавати білок або сою, щоб зробити крабові палички більш корисними.
Придатним до заморожування фарш стає завдяки наявності картопляного, кукурудзяного або пшеничного крохмалю. Крім того, саме в охолодженому чи замороженому вигляді вони добре зберігають форму.
Використання в кулінарії
Крабові палички привертають увагу поціновувачів смачних страв. Це універсальний продукт, який чудово підходить для кулінарних експериментів на кухні. Купити крабові палички можна для приготування салатів, закусок або навіть супів чи гарячих страв. Завдяки відмінному смаку й текстурі вони додають їжі особливих якостей.
Одна з найпопулярніших страв, яку готують із додаванням цього інгредієнту, ー салат. Залежно від інших компонентів, він може бути легким чи більш ситним. Традиційно до складу додають огірки (свіжі або мариновані), варений рис, консервовану кукурудзу, для заправки використовують майонез з різним відсотком жирності.
Крабове м’ясо ー універсальний інгредієнт, який можна використовувати також для приготування:
- олів’є. Цей інгредієнт використовують замість ковбаси або курячого м’яса;
- лаваша. Це соковита закуска з начинкою, яку отримують із крабового м’яса, змішаного з яйцем, твердим сиром, зеленню й майонезом;
- салату з помідорами. До нього додають також твердий сир, сіль, перець і майонез на свій смак.
Купити крабове м'ясо та палички від різних виробників зручно в інтернет-супермаркеті «РОСТ». Тут вони продаються охолодженими, різаними, у різній розфасовці.