«Хліб – всьому голова», – недарма так казали ще наші предки. Зовсім не обов'язково бути в Парижі, щоб поласувати хрустким багетом із кавою. На сайті rost.kh.ua представлений великий асортимент хлібобулочних виробів. Тут можна купити батони й багети.
Здоба – це може бути не тільки смачно, а й корисно. У цільнозерновому хлібі багато клітковини, яка корисна для травлення. Якщо ви намагаєтеся дотримуватися здорового способу життя, але в хлібному відділі рука тягнеться до хрусткого багета чи свіжого батона, надавайте перевагу виробам із висівками або посипаним зверху апетитним насінням кунжуту чи соняшника.
Батон
У перекладі з французької означає «паличка». Раніше батонами називали палички
з листкового тіста, начинені цукатами або фаршировані м'ясом. На початку XIX століття словом «батон» почали називати білий хліб видовженої форми. Зараз батон – це несолодка випічка, яка ідеально підходить для приготування бутербродів, тостів, грінок, канапе та сухарів. М'якуш батона додають у фарш для приготування котлет. Серед покупців також популярні нарізні батони. У підсумку ціна батона виходить дещо вищою, але використовувати його зручніше.
Види багета та їхні особливості
Багет – довгий тонкий хліб із м'яким ніжним м'якушем і хрусткою скоринкою. Один із кулінарних символів Франції став популярним у всьому світі завдяки своєму незабутньому смаку та аромату.
Особливості багета
Хліб випікається у вигляді довгого вузького батона. Його довжина може досягати 70 см, у середньому вага традиційної випічки – 200-=300 г.
Тісто готується на основі пшеничного борошна з додаванням води, солі та дріжджів. Іноді замість води додають молоко чи молочну сироватку, що робить смак ніжнішим і насиченішим, а м'якуш – більш повітряним. Залежно від рецепта до складу додають:
- житнє борошно;
- трави;
- спеції;
- насіння кунжуту та льону;
- фруктовий сік.
Продукт досить калорійний, тож недарма французи полюбляють їсти його на сніданок. Також можна використовувати його як перекус, намазуючи вершковим маслом, крем-сиром, паштетом або іншою намазкою.
Начинки
Щоб отримати новий цікавий смак, у багети додають різні начинки. Залежно від замовлення це можуть бути усілякі види м'яса, птиці, риба, яйця, прянощі, трави, зелень, сир, а також спеціальні добавки за унікальними рецептами. Ніжна текстура чудово поєднується з солоними, пряними, гіркими, навіть солодкими смаками.
Часто начинки додають не до тіста, а вже після випікання. Виходить хрустка ароматна закуска до супів, самостійна страва до чаю.
Така випічка не підходить для дієтичного харчування, тому що там багато крохмалю та калорій. Втім, залежно від рецепта в батонах і багетах є вітаміни В, А, Е і F та мінерали: цинк, магній, калій, мідь, низка амінокислот та інші корисні речовини.
У супермаркеті «Рост» завозять нову партію хліба щодня. Насолоджуйтесь цінами від виробника. Завітайте в наш магазин або робіть замовлення онлайн!