Субпродукти

Фільтр
Сторінка
на сторінці
За рейтингом
Акційні
Зростання ціни
Зменшення ціни
Акційні
  1. Серце курчати-бройлера охол.(вак.пл.0,7 кг) Наша Ряба фас. 1шт
    Доставка НП відсутня
    Серце курчати-бройлера охол.(вак.пл.0,7 кг) Наша Ряба фас. 1шт
    Код товару: 5213729
    Акційна ціна 100,70 грн./шт Звичайна ціна 123,30 грн./шт
  2. Печінка кур-бр охол (фас вак упак 0,65 кг) Наша Ряба 1шт
    Доставка НП відсутня
    Печінка кур-бр охол (фас вак упак 0,65 кг) Наша Ряба 1шт
    Код товару: 3523029
    89,17 грн./шт
  3. Серце кур-бр охол (фас вак упак 0,65 кг) Наша Ряба 1шт
    Доставка НП відсутня
    Серце кур-бр охол (фас вак упак 0,65 кг) Наша Ряба 1шт
    Код товару: 3077281
    102,67 грн./шт
  4. Печiнка яловичина охол.фас. (ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Печiнка яловичина охол.фас. (ВАГ.)
    Код товару: 2761552
    116,90 грн./кг
  5. Нирки яловичi охол (ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Нирки яловичi охол (ВАГ.)
    Код товару: 52024
    79,90 грн./кг
  6. Язик яловичий охол (ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Язик яловичий охол (ВАГ.)
    Код товару: 52056
    339,90 грн./кг
  7. Серце яловиче  С/М (ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Серце яловиче С/М (ВАГ.)
    Код товару: 4034764
    150,00 грн./кг
  8. Серце яловиче охол (ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Серце яловиче охол (ВАГ.)
    Код товару: 52028
    149,90 грн./кг
  9. Печінка свиняча охол.фас. (ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Печінка свиняча охол.фас. (ВАГ.)
    Код товару: 3919337
    71,00 грн./кг
  10. Черева свинячі вакуум м/у (10м)
    Доставка НП відсутня
    Черева свинячі вакуум м/у (10м)
    Код товару: 3798995
    85,80 грн./шт
  11. Серце свиняче охол.фас. (ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Серце свиняче охол.фас. (ВАГ.)
    Код товару: 3919422
    101,90 грн./кг
  12. Печiнка яловича охол(ВАГ.)
    Доставка НП відсутня
    Печiнка яловича охол(ВАГ.)
    Код товару: 52025
    114,90 грн./кг
Сторінка
на сторінці
За рейтингом
Акційні
Зростання ціни
Зменшення ціни
Акційні

Субпродукти: для приготування смачних страв

Відомо, що в більшості м’ясних страв використовують м’язове м’ясо худоби. Проте серед поціновувачів також популярні субпродукти. На їхній основі готують смачні та навіть екзотичні рецепти.

Деякі подібні продукти є навіть своєрідними візитівками національних кухонь. Наприклад, у Франції традиційною стравою є качина печінка, а в Латинській Америці туристи прагнуть скуштувати яловичий язик.

Поживна цінність та корисні властивості субпродуктів

За правилами здорового харчування їх обов’язково потрібно додавати до свого раціону. Дієтологи стверджують, що, наприклад, печінка значно корисніша за м’ясо, адже містить велику кількість необхідних людині вітамінів і мінералів. Традиційно до цієї категорії відносять їстівні органи тварин.

Купити субпродукти можна для смаження, тушкування, варіння, запікання – варіантів приготування дуже багато. Поживна цінність залежить від типу продукту. Наприклад, свиняча печінка містить всього 130 ккал на 100 г, при цьому білків у ній більше, ніж жирів та вуглеводів.

Потенційна користь субпродуктів для здоров’я полягає в наступному:

  • зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера. Зокрема, вживання печінки запобігає появі факторів ризику (наприклад, утворенню бляшок із бета-амілоїду та втраті пам’яті);
  • поповнення запасів енергії, заліза в організмі. Останнього мікроелементу дуже багато у внутрішніх органах тварин, особливо в нирках і печінці. У деяких людей спостерігається постійний дефіцит заліза, який супроводжується втомою та нестачею енергії. Виправити цю ситуацію допоможуть страви з субпродуктів;
  • профілактика онкології. У м’ясних органах багато вітаміну B2, або рибофлавіну. Дослідження показують, що ця речовина зменшує ризик розвитку раку легенів і стравоходу;
  • зміцнення імунітету. Доведено, що в субпродуктах міститься багато цинку. Цей мінерал необхідний для нормальної роботи імунітету. Люди, в організмі яких спостерігається нестача цинку, сприятливіші до інфекційних хвороб.

Вважається, що субпродукти мають нижчий клас, ніж м’ясо. Проте, по суті, вони є одним і тим самим, при цьому відрізняються меншою калорійністю та високою поживною цінністю. Їх відносять до дієтичних через зменшену кількість вуглеводів. На основі такої продукції можна готувати ковбаси, начинки, консерви, паштети.

Які існують різновиди

Субпродукти поділяють на дві категорії. До першої відносять нирки, печінку, серце, до другої – вуха, голови, легені, хвости, ноги. Останні продукти часто купують для домашніх тварин. Ціна субпродуктів залежить від цього показника, а також потрібної кількості.

На сайті супермаркету «РОСТ» можна придбати такі різновиди:

  • голови курчат. На їх основі часто готують холодець або страви для собак, адже вони містять оптимальне для організму тварини співвідношення білків, жирів та вуглеводів. Особливо корисним є курячий мозок, у ньому багато вітаміну B12;
  • легені. Це нежирний тип субпродукту, він містить залізо та чистий білок. За вмістом мінералів і вітамінів легені не поступаються яловичій вирізці, проте коштують дешевше;
  • серце. Цей орган не містить токсинів, у ньому багато магнію, міді, заліза. Завдяки цим компонентам покращується робота серцево-судинної системи людини, судини стають міцнішими;
  • нирки. Це низькокалорійний продукт, у якому багато не тільки вітамінів групи B, але й цинку, заліза й селену. Саме тому їх варто включати в раціон людей, що мають проблеми зі щитоподібною залозою.

У нас ви також можете замовити з доставкою свинячі або курячі ноги, нирки, шлунки, шиї.

Показати