Консервовані гриби: смачні та поживні
Консервовані гриби не лише часто подають до святкового столу, але й використовують у щоденному раціоні. У готовому вигляді цей продукт доступний для вживання в будь-який сезон.
На полицях магазинів здебільшого можна зустріти печериці в консервованому вигляді, оскільки в промислових масштабах їх вирощують у великій кількості в спеціальних умовах. Однак в асортименті продавців представлені й інші види грибів:
- білі;
- лисички;
- маслюки;
- опеньки;
- гливи;
- ерінги.
Кожен із них має свій неповторний смак та текстуру.
Особливості та переваги грибів як популярного продукту до столу
Смакові властивості продукту багато в чому залежать не лише від способу приготування, але й від використаного маринаду. Білі гриби, зокрема, містять велику кількість антиоксидантів, а також заліза та кальцію, при цьому вони відрізняються неповторним ароматом.
Лисички мають не лише унікальну форму й текстуру, але й містять велику кількість вітамінів A, B1, PP та амінокислот. Серед мікроелементів, що входять до їхнього складу, є мідь та залізо.
Маслюки мають значну харчову цінність завдяки наявності великої кількості клітковини та вітаміну B, а опеньки за вмістом кальцію та фосфору можуть виступати як повноцінна заміна риби.
Якщо печериці цінуються саме завдяки смаку та текстурі, то гливи значно перевершують їх за користю. Вони відрізняються високою концентрацією калію, фосфору та інших мікроелементів, насичені аскорбіновою та фолієвою кислотами, ніацином і вітамінами групи B. Ерінги мають схожий склад, крім того, багаті на йод та цинк.
Варіанти приготування грибів
Консервовані гриби можна вважати готовим до вживання продуктом, який не потребує подальшої термічної обробки. Вони зберігають соковитість та відрізняються ніжним смаком. Також їх додають у салати.
Консервовані гриби можна подавати як самостійну закуску, а також доповнювати спеціями та нарізаною цибулею, попередньо заправивши олією.
В інтернет-магазині «РОСТ» можна знайти як цілі, так і нарізані продукти, які завдяки особливому приготуванню зберігають свою форму та текстуру. Купити консервовані гриби пропонується в різних варіантах приготування та зберігання:
- в олії;
- у власному соку;
- у різноманітних маринадах із додаванням спецій;
- у складі соусів та салатів;
- у вигляді асорті з кількох видів грибів;
- з начинкою.
Також доступні до замовлення білі гриби в сушеному вигляді від різних виробників. Їх можна використовувати для приготування супів та підлив із неповторним ароматом, а в подрібненому вигляді – додавати до соусів.
Залежно від способу приготування можна оцінити користь готового продукту з грибів. У маринованому вигляді вони зберігають більшість своїх поживних властивостей та текстуру, а завдяки термічній обробці позбавляються шкідливих речовин. Сушені гриби містять найбільшу концентрацію вітамінів та мікроелементів.
Як придбати якісні гриби до столу
Під час покупки насамперед звертають увагу на саме пакування та термін придатності, вказаний на ньому. Мариновані гриби зазвичай продають у скляній тарі з металевою кришкою, на якій не має бути ознак механічного пошкодження чи корозії.
Прозора тара дозволяє оцінити не лише форму й структуру грибів, але й стан маринаду, у якому вони знаходяться. В інтернет-магазині «РОСТ» доступний широкий асортимент консервованих продуктів у різному фасуванні.